~Fazia Rina~

~Fazia Rina~

30.7.09

HARI SEMAKIN CERAH DAN AKAN TERUS CERAH....

ya allah... rindunya kat blog aku ni... kat sini lah tempat aku luahkan apa benda skali pun... GOOD NEWS!!! anak aku dah mula pandai berkata2... "acehh... (terima kasih) antik.... (cantik), berk (bird), amfuhhhh ( lampu), awaahbarrr (allahuakbar)",dah mula pandai bebel2... nyanyi... menari (ikut mama dia la ni..) tak de perkara lain yang lebih indah apabila kita melihat anak kita belajar dari satu perkara ke satu perkara yang lain....
macam tu la jugak kehidupan kita seharian sebenarnya.... setiap hari pasti kita akan belajar sesuatu perkara tanpa kita sedari atau kita buat buat tak sedar... aku rasa life aku makin bertambah baik... tak de sakit pala lagi... tak de migrain lagi... tak de suara suara yang menganggu kehidupan aku... yang ada hanyalah nurbatrisyia irdina!! gelak ketawanya.. bebelannya... keletahnya... suaranya.. tangisnya... semua itu yang ada dalam kehidupan aku sekarang... dari segi perniagaan aku pulak... alhamdulillah... walaupun aku dah tak meniaga kat bazar2 tu lagi... dah takde funfair yang aku boleh ikut... aku (suami aku sebenarnya) dapat satu ruang kecil yang hanya boleh memuatkan 1 stand dan 1 meja berdepan dengan majikan lamanya untuk berniaga di situ... bos dia panggil / ajak berniaga kat depan kedai dia... walaupun sekadar 1 pasar malam yang aku ada... cukuplah untuk kami sekeluarga menikmati anugerah dan kurniaan yang tuhan beri pada kami...
memanglah "sakit" juga keadaannya tapi kami redha dan berserah pada tuhan saja... cuma kita tak tau lah akan datang dugaanNYA macamana pulak...
dari segi pekerjaan aku.. alhamdulillah juga.. aku terlepas dari belengu selama ini... taun lepas aku dapat C sahaja.. tapi hikmahnya aku terima sekarang ini dimana akhirnya manager aku dah tau siapa silap dan dimana silapnya... cos dulu dia tak terima aduan yang aku berikan.. sehinggalah aku minta tukar section (tapi tak lulus :( pun...) bos tukarkan job description aku pulak... alhamdulillah... jd aku kali ni aku suka... minat aku mungkin... (tak taulah akan datang) aku selesa dengan keadaan sekarang...
bulan puasa ni nanti... aku cuba2 berniaga dia bazar ramadhan.. sambil2 jual kuih2 raya di opis... smoga kehidupan aku makin cerah dan terus cerah seperti cerahnya matahari...
oh suara... aku harap ko terus pergi dan pergi dan jangan berpaling pada ku lagi... aku kini bahagia bersama anak kesayangan ku ini....