~Fazia Rina~

~Fazia Rina~

17.2.10

COBAAN ATAU DUGAAN?

kepala aku sakit
kepala aku binggung
kepala aku melayang - layang
apa yang terjadi?
apa yang berlaku?
dugaan datang bertimpa-timpa?
cobaan atau dugaan?
apa yang perlu aku buat?
apa yang perlu aku lakukan?
aku berserah padaNYA
pada saat aku memerlukan
bukan semalam, bukan hari ni, bukan esok..
bah kan selamanya.. sampai kiamat menjelma
namun apa yang aku harus lakukan?
untuk hari ini? untuk esok?
sampai kapan hidup begini?
apa yg harus aku cari??
apa yang harus aku temui???
cobaan atau dugaan??

3.2.10

TAHUN 2010 INI....

agak lama juga aku tak online... tak update kat blog ni... dan berbagai perkara telah berlaku... tapi tak lah hot sgt citer2 hidup aku ni...

Perniagaan aku ok ok jekk... ada juga yg nak melabur.. tapi jadi sleeping partner... tapi aku tolak.. aku takut suatu saat yang akan datang kita akan jadi gelap mata, jadi tamak, jadi pergaduhan... lainlah kalo sama2 bekerjasama.. lainlah kalo konsep pinjam dimana dia ambil keuntungan dan sampai satu tahap pinjaman langsai... kalo sleeping partner sampai mati pun tak abis2... itu pendapat aku lah...

so, sekarang ni... hubby jalankan sorang2.. nak kata mewah tak lah.. cukup2 makan jekk... biarlah kami bertatih2 dahulu... tapi sampai satu masa... apabila perniagaan aku ok... aku akan berhenti kerja dan berniaga secara online... sambil aku dapat uruskan anak2.. urus suami tercinta, uruskan rumah... sambil aku dapat income juga...

Batrisyia plak semakin nakal sejak kejadian dia disampuk semasa kami family day di Serendah.. selepas dia baik dari demam perangai dia lain macam.. tak macam dulu... lebih byk mengamuk, marah2 panas baran, tak dengar kata, melawan, tak takut ngan orang.. even ayah dia pun dia tak takut... aku risaulah dengan keadaan dia... aktif jgn ckp lah.. hyperactive la ni... yg kena sampuk tu aku rasa dah baiklah.. aku mintak ustazah kat tempat aku ni tolong tengokkan... hubby pun ada gak ngaji dan buat solat hajat untuk bagi batrisyia minum... nenek aku pun ada bagi air yasin tok batrisyia... lepas daripada tu dia terus demam... baik dari demam tu pangai dia tak ubah2... malam jekk mesti dia meracau.. masa mula2 tu aku layanlah.. tapi la ni.. aku biarkan jekk... cos aku pun tak tau apa yg dia nak... asyik sebut tepi.. tepi.. tepi... sambil tolak2 badan aku sroh ketepi... hai.. aku makin risaulah...

mak aku kata dia ikut pangai aku.. kena dengar kata dia jekk... memang aku panas baran... tapi betul ke pangai cam aku masa kecik2?? aku rasa tak.. cos hubby pun ckp pangai dia lain macam... ada yang kata mungkin dia nak tukar tahun... bulan 3 ni nanti dia genap 2 tahun... sebelum ni kalo dia tukar tahun dia demam jekk tak de la meracau2.. heeee ya allah ya tuhanku.. apalah berlaku pada anak aku... aku tak nak dia jadi cam aku "ada" yang ikut aku sampaila aku tua... nak kawin pun susah... nasib baiklah tuhan tu maha kaya... dapat gak aku berkawin.. itupun puas beriktiar akhirnya menjadi sampai ke Bandung, Indonesia sana...

aku harap-haraplah tahun 2010 ni nanti akan membawa sinar pada keluarga aku.. dan semoga anak aku cepat sembuh..