~Fazia Rina~

~Fazia Rina~

29.4.10

Bagaimana dengan hari ini??

ladang teh dan kebun yg harus aku lalui sebelum sampai ke kampung hubby
Hari ini penuh dengan kesenangan di dalam hati.. not 100% tenang but i still can smile, laughing, and can manage my life properly..
Awal tahun saja aku mengalami berbagai masalah dan rintangan... sampai menangis aku dibuatnya.. tapi alhamdulillah... semakin lama masalah tu dapat dikurangkan.. dalam tangisan aku dapat juga menyelesaikan masalah dan menghadapi rintangan yang mendatang... semakin hari semakin baik... dan aku harap ianya berterusan.
Tahun ni aku rasa asyik bercuti jek.. bulan mac bercuti ke penang dan perak.. sebenarnya pergi majlis pertunangan sepupu aku.. tapi alang2 jalan2 skali lah... yang bestnya, aku tak sangka plak hubby aku ni pun gila2 otaknya.. kami memang tak plan nak follow mak aku ke penang, jadi mereka terus pergi pagi jumaat tu.. anak aku mak aku bawak.. so, hari jumaat rutin berjalan seperti biasa.. hubby aku amik balik keje.. aku just ckp jekk "mak ndak call dia ingat kita pergi, dia bising gak lah kita tak pergi tapi tak pelah lain kali kita pergi" then suddenly dia ckp " JOM KITA PERGI MALAM NI" hah?? terkejut aku... duit cuma ada RM100 jekk lepas ke nak gi ni?? lepas congak2 minyak n tol, kami balik packing terus pergi... tak ckp banyak.. masa anak dara aku selalu la gak buat keje gila camni.. tapi tak sangka plak hubby pun camtu jugak.. aku memandu sepanjang jalan ke Penang.. maklumlah hubby aku tak de lesen.. tak berani nak bawak kalo jalan jauh2 ni... awal perjalanan jek dah ada cabaran.. hujan selebat2nya sampai aku tak nampak jalan.. dah lah aku ni rabun malam.. hurmm redah jek lah

sepanjang jalan kami berborak.. bergurau dan feeling tu macam rasa girlfriend boyfriend plak... tak berhenti2 kami bercerita... seronok sangat masa tu.. dah la kami tak tau jalan ke penang.. semua main redah jekk.. dgn hp tak de credit.. ada pun tinggal berapa sen jekk nasib baik friend n family.. murah lah kalo buat panggilan n sms.. so, malam tu berjalan tak berhenti2.. just berhenti kejap di perhentian mana ek.. just nak tanya jalan.. cari public phone semua tak leh guna.. dekat 10 public phone disediakan tapi semuanya rosak.. so, kami pun nekad jekk lah tanya orang.. best part plak orang2 yang kami tanya semuanya bagi salah directions.. mujurlah masa aku nak mulakan perjalanan mak aku call.. selamat..
selepas sesat cari rumah pakcik aku tu.. akhirnya kami sampai juga dalam pukul 2.30 pagi.. kami bertolak nak dekat kol 11.. lepas abis majlis kami semua berjalan ke penang.. esok nya nak balik umah ada plak bagi cadangan nak mandi pantai (hubby aku le tu) dh plak semua setuju.. apa lagi balik tu singgah lumut plak... dah bermalam lagi semalam kat situ.. hisshh.. macam2 perkara yg tak dirancang berlaku.. tapi seronoklah cos semuanya dapat kumpul bersama2...

seronoknya jalan ngan orang tua2 pagi2 dah bangun sembang

Lepas ni pulak bulan Mei kakak ipar aku plak nak sponsor apartment di Strawberi Park Resort, cameron Highlands. semua all in aku cuma pergi bawa diri jekk lah.. (minyak tol sendiri lah)... hurmm asyik berjalan jekk pulak tahun ni... hubby mungkin tak ikut ke Cameron.. dia kata malas lah sama jekk pemandangan macam kampung dia.. eleh padahal belum pernah pergi lagi Cameron.. tak pelah tengok jekk.. sure last minute dia nak gi jugak... kalo dia tak nak pergi tak pleh.. aku paham dia nak berniaga mencari rezeki buat kami sekeluarga gak..

nanti bulan 9 pulak nak balik kampung di sukabumi, bandung. hurmm jalan lagi.. duit tak kumpul lagi.. tak tau lah camne nanti.. ingat nak buat akikah sekali mesti meriahkan suasana kampung kenduri... yang paling best mak abah pun ikut ke sana tapi 6 hari selepas aku disana. dia nak merasa ke kampung hubby aku... mak abah.. kena kuatkan stamina n fizikal.. takut nanti sakit belakang, pinggang semua.. jalan dia jalan batu sungai... hehehe

jiran2 di kampung Cianjur, Sukabumi

aku harap2 la taun ni akan berterusan kegembiraan dan kebahagiaan kami sekeluarga, jauhkanlah segala kesulitan dan rintangan serta cabaran dalam kehidupan kami.
amin...