~Fazia Rina~

~Fazia Rina~

11.2.12

Tak sabar menyambut kedatangan Mertua

Kurang 3 bulan lagi keluarga mertua aku akan datang ke teratak kecil ku di Jalan Kasban, Meru. Entah mengapa rasa tak sabar pula.. ye lah selalu keluargaku datang berkunjung ke Bandung tapi kali ni keluarga sana pula yang akan berkunjung ke Malaysia.


Persiapan?? tentulah dari sekarang kita kena kumpul duit.. mujurlah dekat sini tak perlu nak sewa hotel, kereta dan sebagainya.. kurang skets kos perbelanjaan hotel dan kenderaan. Kalau kat bandung, kena sewa hotel, kenderaan, driver.. huhuhu cuma lain pula perbelanjaan disini.. dan itu semua akan aku cuba menyelesaikkannya bersama-sama suami tersayang...

Mertua aku akan berkunjung selama 3 minggu, of course lah aku kena amik cuti lama... tapi tak dapek la nak lama sangat cutinya... cuti tak ada...

so, my plan 1st nak buat majlis ulang tahun anak aku Nurbatrisyia Irdina.  Kalo ada rezeki aku nak buat 6/5/2012 ni... yelah anak aku dah 4 tahun sekalipun tak penah mereka sambut ulangtahun cucunya...



2nd week tu nak bawak jalan2 ke Pulau Pangkor... bilik semua dah dibook.. cuma masalahnya En. Hasben plak ada exam minggu tu... hurmm not sure jadi atau tak...


Pulau Pangkor

3rd week minggu mereka nak balik... minggu tu maybe aku akan bawak jalan2 Klcc ke... Dataran Merdeka ke... hurmm tak tau lagi nak gi jalan mana cos aku sendiri pun tak tau jalan2 KL ni.. 

KLCC


 Merdeka Square


Bulan 5 ni bulan yang amat bermakna buat aku sekeluarga... tak kisahlah keadaan rumah aku yang serba kekurangan, kereta aku yang dah buruk tu... (tapi amat berharga) dan realiti kehidupan aku suami isteri.  Tak perlulah aku nak menjadi hipokrit dengan mengada-adakan benda yang tidak ada... aku nak family mertua aku tau kehidupan aku adalah sederhana dan bukanlah seperti orang2 berada...

22 Mei 2012 mereka akan pulang semula ke Bandung. dan semoga semuanya akan menjadi lancar...